HHC Hardenberg wint Gemeente Cup

02 juni 2014

HHC Hardenberg wint Gemeente Cup

 
  • Gemeente Cup - Hardenberg - Foto: Gerrit Brokelman

  • Gemeente Cup - Hardenberg - Foto: Gerrit Brokelman

  • Gemeente Cup - Hardenberg - Foto: Gerrit Brokelman

Slagharen / Hardenberg - Het team van HHC Hardenberg heeft zaterdag de Gemeente Cup veroverd. De ploeg won de finale gemakkelijk met 5-0 van Kloosterhaar.

Voetbalvereniging EMMS had dit jaar het genoegen om op sportpark de Kei, de Gemeente Cup 'nieuwe stijl' te organiseren. Niet meer in diverse voorronden en/of dagen maar in poule-vormen op één dag. De 15 verenigingen waren vooraf in drie poules verdeeld. I.v.m. nacompetitieverplichtingen van EMMS, op zondag 1 juni, kon de vereniging spijtig genoeg geen team bij elkaar krijgen. Het toernooi stond onder prima leiding van de scheidsrechters van SNO (scheidsrechtersvereniging Nijverdal eo).

Verrassende uitslagen

Onder het oog van talrijke supporters werden de diverse wedstrijden gespeeld onder prima omstandigheden. De poulewedstrijden (1 x 20 minuten) kenden enkele verrassende uitslagen. De grootste verrassing kwam op naam van SC Balkbrug die poule A met overmacht wist te winnen. In poule B was Kloosterhaar de winnaar en poule C werd op doelsaldo beslist in het voordeel van HHC Hardenberg; de beste nummer 2 was Bruchterveld. Dankzij de social media kwamen nog diverse supporters vanuit Balkbrug ‘overgevlogen’ om de halve finale van hun club te kunnen aanschouwen. Blijkbaar had Balkbrug in de poulewedstrijden te veel energie verbruikt, want Kloosterhaar wist deze 1e halve finale met een verdiende 0-1 winst af te sluiten. De 2e halve finale tussen HHC Hardenberg en Bruchterveld werd 0-0; HHC benutte de strafschoppen beter en werd zo de 2e finalist.

Voorafgaand aan de finale werden de (Univé) Fair Play prijzen uitgereikt door vertegenwoordigers van de gemeente, Marcel Smid en Douwe Prinsse. SC Balkbrug was hier de grote winnaar en ging met een mooie cheque naar huis.

Daarna was het de beurt aan het G-voetbal. Deze legden een mooie pot voetbal op de mat met veel doelpunten. Na afloop kregen de deelnemers een herinneringsmedaille aangeboden van EMMS.

Geen 'kraker'

Rond 16.30 uur kon de finale (2 x 20 minuten) dan echt beginnen tussen HHC en Kloosterhaar. Helaas werd het geen ‘kraker’. HHC speelde een tandje hoger dan de vorige wedstrijden en wisten uiteindelijk vrij gemakkelijk met 5-0 te winnen. Voor HHC was het de 16e keer.

De organisatie voor 2015 van de Gemeente Cup is in handen van SV Dedemsvaart.

Bron: www.hardenberg.nu

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren