Cursus Kennismaken met Sport van start

20 januari 2011
Dinsdag 11 januari is SNO gestart met de cursus "Kennismaken met Sport"

Voor de 24e keer organiseert de coördinatiecommissie scholierensport in de gemeente Hellendoorn, in samenwerking met een groot aantal sportverenigingen, cursussen “Kennismaken met sporten”
 
In groep 8 van de basisschool kan een keuze gemaakt worden uit tal van sporten waaronder o.m. scheidsrechter veldvoetbal. Onze scheidsrechtersvereniging heeft zich bereid verklaard voor scholieren, die hiervoor belangstelling hebben een cursus te verzorgen.
Als sinds een aantal jaren hebben ieder jaar een 6 of 7 tal scholieren bij ons een cursus gevolgd.
 
Ook nu zijn er weer 6 jongens ( in het verleden waren er ook wel eens meisjes) die deze cursus willen volgen. Op dinsdag 11 januari 2011 zijn we in het clubhuis van “N.K.C”waar ook onze vereniging gastvrij onderdak krijgt, van start gegaan. Gedurende een 6-tal avonden zullen leden van de technische commissie van onze vereniging een korte leuke cursus verzorgen. Alle spelregels van het voetbalspel komen hier aan de orde. Niet alleen de regels maar er wordt ook aandacht geschonken aan de voorbereiding op de wedstrijd en hoe je de sfeer van de wedstrijd moet aanvoelen. Ook zal aan een trainingsavond van de scheidsrechters door de cursisten praktisch worden deelgenomen. Op de slotavond zal iedere deelnemer aan deze cursus ook een aantal minuten leiding moeten geven aan een vriendschappelijke pupillenwedstrijd.
 
Sedert vorig jaar krijgen de cursisten na afloop van deze cursus ook een officieel KNVB certificaat. Vorig jaar werd dit certificaat uitgereikt door Erik Braamhaar, internationaal scheidsrechter. We zullen proberen hem ook dit jaar weer naar het clubhuis uit te nodigen. Ook zullen we een wedstrijd bezoeken die op hoog niveau wordt beoefend ( vorig jaar FC Zwolle tegen FC Oss betaald voetbal) waar dan een gezamenlijke analyse van het optreden van de scheidsrechter gemaakt zal worden.

Als scheidsrechtersvereniging verheugen wij ons jaarlijks op de aanmelding van deze dan nog basisschool leerlingen en wij achten het niet uitgesloten dat dit een aanzet zou kunnen zijn tot het doorgroeien naar wat ons betreft de top van het scheidsrechterscorps.
Want het is toch alom bekend: “Jong geleerd is oud gedaan”!
Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren