S.N.O. Kampioen van District Oost

18 juni 2013

 

S.N.O. KAMPIOEN VAN DISTRICT  OOST

 

Het voetbalteam van S.N.O. heeft zaterdag 14 juni jl. deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap veldvoetbal. Dit toernooi werd georganiseerd door de scheidsrechtersvereniging Zutphen en Omstreken. Het toernooi vond plaats in Zutphen. Aangezien de scheidsrechtersvereniging Zutphen en Omstreken normaliter ook het IJssel en Berkel toernooi (=districtskampioenschap van Oost) organiseert, heeft de organisatie er voor gekozen om deze twee toernooien te combineren.

 

Het team van SNO bestond uit de volgende vijftien spelers: Jarno Beltman, Gerrit Ekkel, Robbert Karkdijk, Remco Maneschijn, Gerwin Moeken, André Meulenkamp, Maikel van Munster, Wessel Nijmeijer, Roel Poffers, Zander Pouls, Kevin Tibbe, Robin Tibbe, Ronald Veldhoen, Marvin van de Veen en Maurice Paarhuis. De technische leiding was deze dag in handen van de trainers Gert Maneschijn, Jan Klein Ganseij en Gerard Westenbroek. De verzorger op deze prachtige dag was Rudolf Wolterink.

 

Rond 09.00 uur arriveerden de spelers, coaches en begeleiders bij de plaatselijke voetbalvereniging S.C. Lochem. Onder het genot van een lekkere kop koffie werd iedereen door de technische leiding welkom geheten. De tactieken werden besproken, waarna de spelers zich snel gingen omkleden, om op deze wijze optimaal voorbereid te zijn voor de eerste wedstrijd van deze dag. In totaal diende SNO 7 (!) poulewedstrijden te spelen. De wedstrijden duurden slechts 12 minuten.

 

SNO moest in de eerste wedstrijd aantreden tegen de scheidsrechters uit Arnhem. Arnhem had de beschikking over een jong elftal, met enkele razendsnelle aanvallers. Het was zaak om direct goed te beginnen. SNO speelde een goede wedstrijd, waarin ze al snel op een 1-0 voorsprong kwamen. Remco zette goed druk op zijn directe tegenstander en veroverde de bal op de rechter flank. Hij wist de bal in een uiterste poging nog voor te zetten. De bal kwam terecht bij Wessel, welke de bal eenvoudig binnen kon werken: 1-0! Enkele minuten later kreeg SNO een hoekschop. Deze werd (vanaf de punt 16) prachtig (half volley) binnengeschoten door André. Uiteindelijk bleek dit ook de einduitslag te zijn. SNO was prima begonnen!

 

In de tweede wedstrijd moest SNO aantreden tegen de scheidsrechters uit Nijmegen. Nijmegen was voetballend gezien de mindere van SNO. Desondanks kwam SNO er maar niet door. Er werd matig gevoetbald, diverse spelers bleven niet op hun positie en de wedstrijd leek te eindigen in een (teleurstellend) gelijkspel. Gelukkig hebben we in dergelijke situaties altijd nog Remco. Hij wist kort voor het scheiden van de markt de belangrijke 1-0 voorsprong (op het denkbeeldige) scorebord te zetten. Door deze belangrijke goal wist SNO ook haar tweede wedstrijd winnend af te sluiten.

 

In de derde poulewedstrijd waren de scheidsrechters uit Utrecht de tegenstander. Met Utrecht trof SNO een oude bekende. Vorig jaar wist SNO in de finale van het NK (in Maastricht) via een bloedstollende strafschoppenserie de NK titel op haar naam te schrijven. Je kon duidelijk zien dat Utrecht sportief revanche wilde nemen voor deze nederlaag. SNO had in deze wedstrijd helemaal niets te vertellen en werd helemaal overlopen door de Utrechters. Gelukkig stond de verdediging goed in deze wedstrijd, hetgeen uiteindelijk resulteerde in een 0-0 einduitslag. Dit was in deze wedstrijd het maximaal haalbare.

 

Hierna was het tijd voor de lunch. De timing hiervoor was perfect. Gedurende ons verblijf in de lunchzaal begon het namelijk heel hard te regenen. Toen wij klaar waren met de lunch, was het gelukkig weer opgehouden met regenenJ. We stonden er goed voor. Zeven punten uit drie wedstrijden. SNO lag op schema om opnieuw de kruisfinales te halen. Hoe anders zou het uiteindelijk lopen.

 

In de vierde wedstrijd moest SNO aantreden tegen de scheidsrechters uit Gorinchem. Voorafgaande aan deze wedstrijd waarschuwde de trainer nog voor onderschatting. Gorinchem had op dat moment nog geen wedstrijd gewonnen en normaliter had SNO deze wedstrijd moeten kunnen winnen. Hoe anders liep het echter. Voetballend liep het voor geen meter bij de scheidsrechters uit Nijverdal. Net als in de wedstrijd tegen Nijmegen liepen diverse spelers herhaaldelijk uit hun positie en bovendien werden er de verkeerde keuzes gemaakt. Remco maakte desondanks de 1-0 voor SNO. Deze werd echter helaas door de arbiter van dienst afgekeurd. SNO kwam hierdoor niet verder dan een 0-0. SNO onwaardig.

 

In de vijfde wedstrijd moest SNO aantreden tegen een Oost West Combinatie. Binnen deze O.W.C. waren scheidsrechters aanwezig van de scheidsrechtersverenigingen Gouda en Zwolle. De vorige wedstrijd tegen Gorinchem zat nog in de koppies van de SNO spelers. Opnieuw speelde SNO ver ondermaats. Simpele passes kwamen niet aan en de linies liepen te ver uit elkaar. En op het moment dat je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dit. Deze al oude voetbalwet was op deze wedstrijd ook weer van toepassing. De keeper knalde de bal naar voren en Alex Bos van O.W.C. ging alleen op Gerwin af. Hij bleef koelbloedig en maakte de 0-1 voor O.W.C. Dit bleek helaas ook de einduitslag te zijn.

 

Door de zeer matige resultaten in de vierde en vijfde wedstrijd was het voor SNO zeer lastig geworden om de kruisfinales te behalen. In de zesde poulewedstrijd moest SNO aantreden tegen onze sportvrienden uit Deventer. Reeds in het begin van de wedstrijd zette Remco SNO met een weergaloos schot (van ruim 35 meter) op een 1-0 voorsprong. Er waren enkele hachelijke momenten voor het doel van Gerwin, maar uiteindelijk wist SNO de 1-0 voorsprong vast te houden en konden er weer drie punten toegevoegd worden aan het punten totaal.

 

In de laatste poulewedstrijd moest SNO aantreden tegen de scheidsrechters uit Enschede. Dit was een cruciale wedstrijd. Op voorhand stond SNO eerste m.b.t. het IJssel en Berkel toernooi (= district kampioenschap). Enschede stond op een tweede plaats. Bij een gelijkspel zou SNO zich sowieso winnaar kunnen noemen van district Oost. Echter wilde SNO meer. Bij winst zou SNO nog kans maken op het behalen van de kruisfinales. Uit het verleden is gebleken dat wedstrijden tussen SNO en Enschede altijd bol staan van de emoties. Helaas was dit vandaag opnieuw het geval. Van een sportieve strijd was totaal geen sprake. Over en weer werd er geschopt en was er sprake van provocaties. Het is jammer dat collega scheidsrechters op een dergelijke manier met elkaar omgaan. Per slot van rekening worden deze toernooitjes georganiseerd om er met elkaar een gezellige dag van te maken. Fair Play en Respect moeten hierbij de boventoon voeren. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd zoals hij ook was begonnen, dus met een 0-0 einduitslag.

 

Resumerend kan gesteld worden dat SNO 12 punten behaalde in de poulefase. 3 maal werd er gewonnen, drie maal werd er gelijk gespeeld en een maal werd er verloren. In totaal kregen we dit toernooi slechts een doelpunt tegen. Dit bleek achteraf wel een heel duur doelpunt te zijn, aangezien we uiteindelijk een punt te kort kwamen voor de kruisfinales. SNO eindigde (m.b.t. het NK) op een vijfde plaats en greep daarmee naast de kruisfinales.

Door het gelijke spel tegen Enschede won SNO wel het IJssel en Berkel toernooi en mag zich daardoor opnieuw de beste van district Oost noemen.

 

Uiteindelijk wonnen de scheidsrechters uit Oss-Uden de finale van Utrecht. Erg sneu voor de sympathieke scheidsrechters uit Utrecht, aangezien ze opnieuw (net zoals vorig jaar tegen SNO) de finale uiteindelijk verloren door het nemen van strafschoppen. Via deze weg willen wij de winnaars uit Oss-Uden hartelijk feliciteren met deze prachtige NK titel. De Fair Play prijs ging dit jaar naar de scheidsrechtersvereniging Utrecht.

 

Na afloop van het toernooi is de spelersgroep gezamenlijk met de technische leiding uit eten geweest in Lochem. Een prachtig einde van een gezellige dag. Helaas, de resultaten waren minder (in vergelijking met voorgaande jaren). Bij voetbal kun je echter winnen en verliezen. Het samenzijn en er met elkaar een gezellige dag van maken is het belangrijksteJ.

 

Rest mij nog om enkele mensen te bedanken. Allereerst willen wij de scheidsrechtersvereniging Zutphen en Omstreken hartelijk bedanken voor de perfecte organisatie. Zoals jullie weten organiseert SNO volgend jaar zelf het NK Veldvoetbal. Zutphen heeft ons laten zien op welke wijze een dergelijk toernooi georganiseerd moet worden.

 

Verder wil ik via deze weg nog de technische leiding bedanken voor hun goede steun en inzet. Gert, Jan en Gerard hebben hier een goede invulling aan gegeven. Ik wil echter ook nog even stilstaan bij Rudolf Wolterink. Rudolf fungeerde deze dag als verzorger/materiaalman. Hij heeft hier een zeer goede invulling aan gegeven, waarvoor dank!

 

SNO kan zich voorbereiden op volgend jaar. SNO zal (zoals reeds eerder aangegeven) zelf het NK organiseren. De voorbereidingen hiervoor zijn reeds in volle gang. Met behulp van alle vrijwilligers trachten wij er volgend jaar een zeer geslaagd toernooi van te maken.

 

Maurice Paarhuis

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

16Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
17Apr
Forumavond Beloften Competitie
Aanvang: 20:00
23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
05Mei
Nike/Intersport Cup
Aanvang: 14:00

Wij zijn trots op onze sponsoren